Smålands Rygg- & Idrottsklinik
Björn Alkner,Idrottsläkare

Björn Alkner
Idrottsläkare

Björn Alkner

Björn Alkner är specialistläkare i ortopedi och arbetar på Ortopedkliniken på Höglandsjukhuset i Eksjö. Björn utbildade sig till idrottslärare vid GIH i Stockholm och arbetade som detta i fyra år. Han har sedan läst medicin vid Karolinska Institutet och även läst högskoleutbildningar i Idrottsmedicin och biomekanik. Björn disputerade vid Karolinska Institutet med en avhandling om effekter av simulerad rymdvistelse och gravitationsoberoende styrketräning på skelettmuskulatur. Han bedriver fortsatt forskningsprojekt inom ortopedi och muskelfysiologi.

Björn har ett speciellt intresse för den idrottsmedicinska delen inom ortopedi med speciell inriktning på nedre extremitet och framför allt fötter. Han har under många år varit engagerad i idrottsmedicinska sammanhang och var under flera år med och ansvarade för sjukvården under Stockholmsloppet (halvmarathon). Han har sedan 10 år varit ansvarig läkare för orienteringsgymnasiet i Eksjö och är numera också lagläkare för Nässjö Basket. Björn har även varit aktiv inom Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin och dess delföreningar i Stockholm och på Höglandet och var med och arrangerade Idrottsmedicinskt vårmöte i Jönköping 2013.

Vad gäller eget idrottsutövande spelade Björn fotboll och bordtennis som yngre men därefter blev det mest löpning. Björn har även varit fotbollsdomare och friidrottstränare.

Börja morgonen med lite rörelser och få en bättre start på dagen! Perfekt om man känner sig stel, gå så djupt som du känner dig bekväm med och njut av den stretchande känslan i bröstryggen, axlar och mellan skulderbladen! Lycka till!😀 ... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

1 månad sedan

Smålands rygg- & idrottsklinik

I helgen var Patrick och Petter i Stockholm på Svenska fotbollsförbundets idrottsmedicinska konferens där de lyssnade på många spännande föreläsningar, bland annat på Gil Rodas som är ansvarig läkare för FC Barcelona! En mycket givande och spännande helg!
#fotboll #idrottsmedicin #naprapat @ Smålands rygg- & idrottsklinik
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook
Visa på Facebook
Visa på Facebook

© Copyright 2016 Smålands rygg- och idrottsklinik