Smålands Rygg- & Idrottsklinik
Björn Alkner,Idrottsläkare

Björn Alkner
Idrottsläkare

Björn Alkner

Björn Alkner är specialistläkare i ortopedi och arbetar på Ortopedkliniken på Höglandsjukhuset i Eksjö. Björn utbildade sig till idrottslärare vid GIH i Stockholm och arbetade som detta i fyra år. Han har sedan läst medicin vid Karolinska Institutet och även läst högskoleutbildningar i Idrottsmedicin och biomekanik. Björn disputerade vid Karolinska Institutet med en avhandling om effekter av simulerad rymdvistelse och gravitationsoberoende styrketräning på skelettmuskulatur. Han bedriver fortsatt forskningsprojekt inom ortopedi och muskelfysiologi.

Björn har ett speciellt intresse för den idrottsmedicinska delen inom ortopedi med speciell inriktning på nedre extremitet och framför allt fötter. Han har under många år varit engagerad i idrottsmedicinska sammanhang och var under flera år med och ansvarade för sjukvården under Stockholmsloppet (halvmarathon). Han har sedan 10 år varit ansvarig läkare för orienteringsgymnasiet i Eksjö och är numera också lagläkare för Nässjö Basket. Björn har även varit aktiv inom Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin och dess delföreningar i Stockholm och på Höglandet och var med och arrangerade Idrottsmedicinskt vårmöte i Jönköping 2013.

Vad gäller eget idrottsutövande spelade Björn fotboll och bordtennis som yngre men därefter blev det mest löpning. Björn har även varit fotbollsdomare och friidrottstränare.

Idag har vi stängt då vi är på utbildning under helgen!
Men vi är tillbaka på måndag med mer energi och massornas inspiration! Är du i behov av hjälp? Ring och boka på 0380 75375
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Idag är Fredrik i Stockholm tillsammans med Petter där han skall hålla en föreläsning om skador inom orientering för Folksam och avdelningen råd och vård, på uppdrag av svenska orienteringsförbundet. Fredrik är landslagets fysioterapeut och har tills idag förberett än riktigt bra och lärorik presentation för Folksam! Vi på Smålands rygg tycker det är jätteroligt att vi får möjlighet att vara med och sprida kunskap runt hela Sverige! ... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Vi kan med stolthet idag presentera höstens stora nyhet!

Idag har vi öppnat våran nya klinik belägen på Nässjö lasarett i hus 04 och vi kunde inte vara mer nöjda!
Här på kliniken har vi 3 behandlingsrum och 1 rehab/träningsrum utrustade och anpassade efter alla era behov så att vi skall kunna ta hand om dig på bästa sätt.
För att hitta hit skall ni tar er till Nässjö lasarett, gå in i hus 04 (Skansgatan 9B) ta antingen hissen till våning 7 eller ta trapporna!
Därefter är det bara att ta av er skorna, slå er ner i väntrummet, så kommer din terapeut och hämtar dig.
Hjärtligt välkomna till oss!
Ring 0380 75375 och boka er tid redan idag.
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Visste ni att Smålands rygg har fått utökning i familjen?!

Nu finns naprapaterna Simon och Martin på plats för att hjälpa er med era besvär, besvara frågor samt funderingar och mycket mera!
Känner du att du kanske skulle behöva hjälp eller råd? Tveka inte på att ringa och boka en tid till 0380-753 75. Hoppas vi ses!
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Det har varit en hektisk vår och sommar för oss på Smålands rygg och idrottsklinik där vi har många spännande nyheter och förändringar! Gilla och följ vår sida för att få reda på vad som har skett under sommaren och kommande nyheter! ... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

© Copyright 2016 Smålands rygg- och idrottsklinik