Smålands Rygg- & Idrottsklinik
Björn Alkner,Idrottsläkare

Björn Alkner
Idrottsläkare

Björn Alkner

Björn Alkner är specialistläkare i ortopedi och arbetar på Ortopedkliniken på Höglandsjukhuset i Eksjö. Björn utbildade sig till idrottslärare vid GIH i Stockholm och arbetade som detta i fyra år. Han har sedan läst medicin vid Karolinska Institutet och även läst högskoleutbildningar i Idrottsmedicin och biomekanik. Björn disputerade vid Karolinska Institutet med en avhandling om effekter av simulerad rymdvistelse och gravitationsoberoende styrketräning på skelettmuskulatur. Han bedriver fortsatt forskningsprojekt inom ortopedi och muskelfysiologi.

Björn har ett speciellt intresse för den idrottsmedicinska delen inom ortopedi med speciell inriktning på nedre extremitet och framför allt fötter. Han har under många år varit engagerad i idrottsmedicinska sammanhang och var under flera år med och ansvarade för sjukvården under Stockholmsloppet (halvmarathon). Han har sedan 10 år varit ansvarig läkare för orienteringsgymnasiet i Eksjö och är numera också lagläkare för Nässjö Basket. Björn har även varit aktiv inom Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin och dess delföreningar i Stockholm och på Höglandet och var med och arrangerade Idrottsmedicinskt vårmöte i Jönköping 2013.

Vad gäller eget idrottsutövande spelade Björn fotboll och bordtennis som yngre men därefter blev det mest löpning. Björn har även varit fotbollsdomare och friidrottstränare.

Nu har den mycket duktiga och trevliga naprapaten Simon Brüggemann från Smålands Rygg & Idrottsklinik börjat ta emot sina kunder hos oss! 🌟
Det gläder både kunder och oss 🤩

Ni bokar er via deras hemsida www.smalandsrygg.se
Varmt välkomna!
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

4:e maj öppnar vi en ny klinik i Vetlanda.
Brogårdsgatan 2 D i anslutning till GYMVetlanda.
Nu finns vi i Nässjö, Eksjö och Vetlanda
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

4 månader sedan

Smålands rygg- & idrottsklinik

Smålands rygg- & idrottskliniks omslagsfoto ... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

4 månader sedan

Smålands rygg- & idrottsklinik

Smålands rygg- & idrottsklinik ... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Morgonstel? Känner du dig stel eller kanske bara trött på morgonen?
Ta 2 minuter och ställ dig upp och gör denna rörelseserie, upprepa flera ggr om du vill och känner för! Utmärkt sätt att få litet avbrott och få ny energi! Utför 5 repetitioner på varje övning och repetera 2-3 ggr. Lycka till!😀💪🏋️‍♂️ (videon är snabbspolad) #naprapat #sjukgymnast #rörelseglädje #movement
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

© Copyright 2020 Smålands rygg- och idrottsklinik