Smålands Rygg- & Idrottsklinik
Fötter & hälsenebesvär

Problem med fötter
och hälsena

Besvär med hälsena och fotvalv

Två vanliga besvär som man söker hjälp för är hälseneinflammation samt inflammation i fotvalvet (hälsporre/plantarfascit). Dessa uppkommer oftast på grund av en relativ överbelastning av vävnaden över tid vilket skapar en inflammatorisk respons och svullnad i området som ger smärta och värk.

Vanliga symtom är morgonstelhet, smärta under och efter aktivitet, tryckömhet och/eller svullnad över senan, knäppningar vid rörelse, nedsatt styrka och hälta. Hälseneinflammation och plantarfascit drabbar ofta idrottsaktiva på både motions- och elitnivå, t ex friidrottare där löpning och hopp ingår, men kan även drabba andra människor som går och står mycket på jobbet. Ofta kan orsakerna vara ensidig belastning, ökad träningsmängd, byte av underlag, nedsatt ledfunktion i fotleden och dåliga skor.

Hur blir jag av med det?

Vi hjälper dig att bedöma skadans art och svårighetsgrad. Om ingen misstanke om annan orsak finns, inleder naprapaten behandling, som inriktas på att försöka minska smärtan, men också öka funktion runtom det smärtande området. Därefter inriktas behandlingen på styrke- och rörlighetsträning där ett program för dig sätts ihop där man sedan följer upp hur detta går och ökar svårighetsgraden i träningen. Det är viktigt med rehabprogram vid besvär i hälsenan och besväret kan ta tid att bli av med, därav är det viktigt att man får ett träningsprogram som är anpassat för dig som man får göra under längre tid.

Belastningsskador

Att belastningssjukdomarna är ett stort arbetsmiljöproblem är ingen hemlighet. I västvärlden är det ett av de största arbetsmiljöproblemen. Kvinnor drabbas nästan dubbelt så ofta som män, detta orsakar både svårt och långvarigt lidande.

Belastningsskador uppkommer oftast av långvarigt fysiskt ensidigt arbete, därför är det väldigt viktigt att skapa variation på något sätt för att undgå problemet.

För att lättast undgå belastningsskador rekommenderar vi att byta ställning alternativt ta regelbundna pauser med avslappning eller extra rörelser – det räcker med några minuter per gång. På så sätt förhindrar du enklast en belastningsskada.

Patricks vidareutbildning fortsätter. Idag är han uppe i Stockholm för att gå ultraljudskurs igen. Denhär gången är det fördjupning inom underben och fot på schemat📚👨‍🏫📖Med ultraljud kan man undersöka många olika delar av kroppen, få en kvalificerad bilddiagnostik och dessutom till rimliga kostander.Att vi kan erbjuda det hos oss på känns genuint roligt!Behöver du hjälp med ryggen, axeln, foten, knät eller nacken? Ultraljud eller en naprapat behandling? Tveka inte på att höra av dig till oss.Www.smalandsrygg.se 📞0380-75375 Mån-Fre 08:00-12:00.Vi hjälper dig!🙌 ... Visa merVisa mindre
Visa på Facebook
Ledig tid imorgon tisdag 10/9 kl 08:45 till Simon i Eksjö. Bokas säkrast på www.smalandsrygg.se Välkommen! ... Visa merVisa mindre
Visa på Facebook
Fredag morgon!🙌Tack var Paul Håkansson på Gym Vetlanda så sitter nu nya skyltar uppe vid vägen in till vår klinik i Vetlanda! Underbart!🥳Vi har fått ett par sjukdomsavbok nu på morgonen så det finns några lediga tider för naprapat-behandling idag. Tveka inte att höra av dig om du behöver vår hjälp🗓️📞0380-75375 Www.smalandsrygg.seVi ses! ... Visa merVisa mindre
Visa på Facebook

1 månad sedan

Smålands rygg- & idrottskliniks omslagsfoto ... Visa merVisa mindre
Visa på Facebook

© Copyright 2020 Smålands rygg- och idrottsklinik