Smålands Rygg- & Idrottsklinik
Ryggsmärta

Ryggskott eller ryggproblem?

Ryggskott kallas det när du plötsligt eller gradvis får ont i ryggen. Det gör mer ont vid vissa rörelser, till exempel när du försöker vrida dig eller böja dig framåt. Vid ryggskott händer det även att man kan böja sig framåt utan besvär, men inte tillbaka. Ett ryggskott kan uppstå från flera olika orsaker och är egentligen ett samlingsbegrepp för flera besvär som uppstår i ryggen.

Vanliga orsaker till ryggskott

Ryggskott och ryggsmärta är oftast idiopatisk, man kan alltså inte alltid säga exakt orsaken till vad för struktur som ger smärtan och varför, men akut ryggsmärta har en god prognos där de flesta blir helt bra inom några veckor. Möjliga orsaker till smärtan kan bero på diskogena besvär såsom diskbråck, diskbuktning, det kan bero på microrupturer av ledkapsel eller disk, men som vanligast är ryggskottet en följd från en överbelastning. Det man vet från ovan skrivna orsaker är att de flesta blir helt bra och läker relativt snabbt, men beroende på orsak kan det variera på flera veckor med hur lång tid det tar innan smärtan har lagt sig. Cirka 8 av 10 personer får besvär i ryggen någon gång under sitt liv och det kan uppkomma i alla åldrar och är den vanligaste smärtan i muskel och ledsystemet som människor söker vård för.

Som ovan nämt är det vanligaste att man inte kan säga exakt vilken struktur som ger dig smärtan, oftast beror uppkomsten av besvär inte bara på en sak, utan ett samband av flera faktorer. Därför rekommenderar vi dig som har ont att uppsöka oss eller annan vårdgivare för att få en undersökning, behandling, rådgivning och hjälp för att dels utesluta strukturella skador men också för att få lugnande information och rätt råd så du kan få hjälp av oss, men också verktygen för att hjälpa dig själv till att bli bättre.

Behandling av ryggskott

Vi på Smålands Rygg & Idrottsklinik är specialister på ryggskott och värk. Först gör vi en grundlig undersökning av ditt besvär för att kunna få förståelse varför just du har ont och ge dig en förståelse för ditt problem så du själv kan göra egna insatser för att slippa framtida besvär. Efter undersökning behandlar vi även din rygg med målet att minska smärtan och öka funktionen i rygg så att du får förutsättningar att kunna bli bättre så snabbt som möjligt. Du kommer även vid behov få hjälp med ett rehabiliteringsprogram utformat för dig och efter dina förutsättningar.

Nu har den mycket duktiga och trevliga naprapaten Simon Brüggemann från Smålands Rygg & Idrottsklinik börjat ta emot sina kunder hos oss! 🌟
Det gläder både kunder och oss 🤩

Ni bokar er via deras hemsida www.smalandsrygg.se
Varmt välkomna!
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

4:e maj öppnar vi en ny klinik i Vetlanda.
Brogårdsgatan 2 D i anslutning till GYMVetlanda.
Nu finns vi i Nässjö, Eksjö och Vetlanda
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

4 månader sedan

Smålands rygg- & idrottsklinik

Smålands rygg- & idrottskliniks omslagsfoto ... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

4 månader sedan

Smålands rygg- & idrottsklinik

Smålands rygg- & idrottsklinik ... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Morgonstel? Känner du dig stel eller kanske bara trött på morgonen?
Ta 2 minuter och ställ dig upp och gör denna rörelseserie, upprepa flera ggr om du vill och känner för! Utmärkt sätt att få litet avbrott och få ny energi! Utför 5 repetitioner på varje övning och repetera 2-3 ggr. Lycka till!😀💪🏋️‍♂️ (videon är snabbspolad) #naprapat #sjukgymnast #rörelseglädje #movement
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

© Copyright 2020 Smålands rygg- och idrottsklinik