Smålands Rygg- & Idrottsklinik

Integritetspolicy

Inledning
Vi har tagit fram integritetspolicyn för att vi värnar om din integritet. I denna beskrivs hur vi hanterar personuppgifter som vi får del av när du är i kontakt med oss. Integritetspolicyn gäller inte för webbplatser som det finns länkar till på vår hemsida.

Personuppgiftsansvarig är:
Bolagsnamn: Smålands Rygg och Idrottsklinik AB
Org.nr: 556478-3297
Adress: Säte. Nannylundsgatan 13 A. 575 39 Eksjö
Skansgatan 9 B Hus 04 Nässjö Vårdcentrum. 571 37 Nässjö
E-post: petter@smalandsrygg.se
Telefon: 0380-75375

Information vi samlar in om dig
Vi kan komma att samla in dina uppgifter när du tillhandahåller sådan information till oss via vår hemsida, som t.ex. registrering för nyhetsbrev. På vår hemsida finns möjlighet att boka behandlingstid. Dina uppgifter som du lämnar i samband med bokningen hanteras av oss eller av ett externt system. Om du vill ha hjälp med
att ta bort dina uppgifter från bokningssystemet så ber vi dig att kontakta oss via e-post så hjälper vi dig. Om du är i kontakt med oss med anledning av att du söker arbete hos oss kommer vi att hantera de uppgifter du skickar till oss i dina ansökningshandlingar.

Uppgifter om din hälsa
När du nyttjar våra vårdtjänster, exempelvis naprapatbehandlingar, kommer du att dela med dig av personuppgifter i syfte att vi ska fullgöra våra skyldigheter enligt lag gällande journalföring. Sådana uppgifter hanteras alltså i enlighet med patientdatalagen och andra tillämpliga lagar inom hälso- och sjukvård.

Ändamål och laglig grund för hantering av dina personuppgifter
Vi hanterar kontaktuppgifter för att kunna utföra våra tjänster och hålla en löpande kontakt med våra kunder. Vi hanterar dina uppgifter med stöd av avtal eller samtycke från kunderna.
Söker du arbete hos oss hanterar vi dina uppgifter baserat på vårt berättigade intresse av att driva en rekryteringsprocess.
Vi hanterar enbart uppgifter inom EU/EES.

Med vem vi delar dina personuppgifter
Dina personuppgifter kan komma att delas med våra tjänsteleverantörer när det krävs för att vi ska kunna tillhandahålla våra tjänster till dig, med kravet att dessa parter godkänner att hålla informationen konfidentiell. Personuppgifter som överförts till våra tjänsteleverantörer får endast användas av dem för att utföra sina uppgifter. Uppgifter om din hälsa hanteras i enlighet med patientdatalagen och andra tillämpliga lagar
inom hälso- och sjukvård.

Dina rättigheter
Om du vill ha upplysningar om vilka uppgifter vi har om dig eller själv få tillgång till, rätta, begära begränsning av, eller invända mot vår hantering av, dessa ber vi dig kontakta oss via e-post. Avseende hantering av personuppgifter som grundar sig på ditt samtycke kan denna hantering avslutas genom återkallelse av samtycket. Du har rätt att begära information om personuppgifter som hanteras om dig, i den omfattning de tillhandahållits från dig, i ett elektroniskt format som är allmänt använt. Du har rätt att överföra sådana uppgifter till en annan personuppgiftsansvarig.Om du inte är nöjd med det sätt på vilket vi har hanterat dina personuppgifter, har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen eller annan behörig tillsynsmyndighet.

Hur vi skyddar dina personuppgifter
Vi har vidtagit lämpliga säkerhetsåtgärder för att skydda dina uppgifter så att de inte ska försvinna, ändras eller utsättas för obehörig åtkomst.

Hur länge vi sparar dina personuppgifter
Dina personuppgifter sparas så länge det finns ett ändamål i enlighet med denna integritetspolicy eller i enlighet med lag.

Cookies
En cookie är en liten textfil som lagras på besökarens dator i syfte att förbättra upplevelsen och förenkla användandet av hemsidan. Genom att använda hemsidan
samtycker du till detta. Om du inte vill tillåta cookies kan du välja att ändra inställningarna i din webbläsare så att de inte accepteras. Vissa funktioner på webbplatsen kan påverkas om inte cookies tillåts.

Uppdateringar av denna integritetspolicy
Vi kan komma att uppdatera denna policy. Den senaste versionen kommer att finnas tillgänglig på vår hemsida.

Äntligen dags för en onsdagsövning!🥳
Känner du dig stel i benen eller ryggen? Kanske precis som Martin i videon är stel i axlarna? Då är detta en väldigt bra övning för hela kroppen där man får kombinera både rörlighet och styrka😍 vill man så kan man göra armhävningen på knäna för att minska tyngden.
Att tänka på när man gör övningen:
-Gör efter din egna förmåga
- Gå bara så långt där det känns okej, det skall inte göra ont.
- tänk på andningen och slappna av.
-Njut av känslan att röra på sig😍

Gör 4-6 repetitioner och man kan upprepa detta 2-3 gånger om man vill!
Härlig övningen på kontoret för att ladda batterierna eller perfekt för att få tillbaka lite energi när du kommit hem👍🏻
Lycka till och ha en superhärlig onsdag!🥳👑🌟
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Nu är Martin påväg hem från en lång och spännande dag i Stockholm! Han har deltagit i en podcast🎧🎤 där han tillsammans med sin goda vän Nathan pratar om axelsmärta, hur forskningen ser ut på detta området och hur vårdgivare som sjukgymnaster och Naprapater kan tänka vid handläggning av dessa patienter!😀 Detta är första gången Martin har spelat in en podcast och känner sig nöjd med dagens inspelning, men är nu riktigt trött😴
#science #naprapat #sjukgymnast #rehab #träning #hälsa #podcast
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

4 veckor sedan

Smålands rygg- & idrottsklinik

Hos oss på Smålands rygg och Idrottsklinik är vidareutbildning en central del i verksamheten och en självklarhet för oss, för att ge er patienter en kvalitetssäkrad vård med hänsyn till den senaste forskningen!🌟 under hela förra veckan var vår Patrik på steg 2 utbildning inom idrottsmedicin som anordnas av Svensk förening för fysisk aktivitet och idrottsmedicin där han har genomgått 5 heldagar med föreläsningar inom fysisk aktivitet och medicin! Han är nu tillbaka på kliniken denna veckan med ny kunskap, ännu mer motivation och kompetens för att kunna hjälpa dig med dina besvär🤩

Vill du boka tid hos Patrik eller övriga teamet så kan du göra detta via vår hemsida smalandsrygg.se. Länk finns i bio!😀
#utbildning #idrottsmedicin #fysiskaktivitet #hälsa #naprapat #sjukgymnast @ Smålands rygg- & idrottsklinik
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Nu är det vår sjukgymnast Fredriks tur för en presentation👏

Fredrik har arbetat som Legitimerad Sjukgymnast sedan 2006. Blev fast anställd på kliniken 2017. Han är till största delen stationerad i Eksjö. Fredrik jobbar sjukgymnast för Nässjö Basket och Svenska Orienteringslandslaget sedan flera år tillbaka. ”-Det är en fantastiskt möjlighet att få jobba med idrottare på högsta elitnivå, vilket var en dröm när jag påbörjade min utbildning 2003!”.
Idrottsrelaterade skador har alltid varit ett stort intresseområde och sedan flera år tillbaka kan han titulera sig Certified Sports Physiotherapist (CSPT). I våras tog Fredrik examen i Muskeloskeletal Ultraljudsdiagnostik och fördjupningsutbildning i ultraljudsledd injektionsteknik. Ultraljudet används för att på ett mer exakt sätt kunna bekräfta undersökningsresultatet. Fredrik använder även ultraljudet när han sätter injektioner. I sina bedömningar försöker han hela tiden jobba efter en helhetstänk för att få till en långsiktig hållbar behandling.

För att boka en tid till Fredrik eller övriga teamet så kan ni gå in på vår hemsida smalandsrygg.se! Länk finns i vår bio!🏋️‍♂️⛹️‍♂️🏃‍♀️
#ultraljud #sjukgymnast #naprapat #hälsa #träning #idrott #rehab
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

Nu är det dags för Patrick att presenteras för er!

Patrick arbetar som naprapat på klinikerna i både Eksjö och Nässjö. I sin yrkesroll strävar han alltid efter att hitta grundorsaken till patientens besvär, samt att ge individanpassade verktyg för att minska risken för återfall. Han har flera års erfarenhet av att undersöka, behandla och rehabilitera nack- och ryggrelaterade besvär. Patrick har även ett stort intresse för idrottsskador och är vidareutbildad inom idrottsmedicin. Han kan hjälpa både dig som är elitaktiv såväl som motionär.🏋️‍♂️🏃‍♂️🏃‍♀️

Du kan boka din tid hos Patrick eller hos övriga teamet på våran hemsida smalandsrygg.se, länk finns i vår bio!👏👌🏻
... Visa merVisa mindre

Visa på Facebook

© Copyright 2016 Smålands rygg- och idrottsklinik